lördag 20 augusti 2016

Nytt läsår, 2016/2017

Ett nytt läsår står för dörren och det är dags att välkomna ett gäng nervösa och pirriga elever till årskurs 1. Jag har själv börjat läsåret med att byta arbetsplats, kollegor och klassrum. Med det innebär en hel del förberedelser. I början av veckan kändes det som om att jag inte skulle hinna ens hälften av det som skulle behöva vara klart till elevernas första dag i skolan efter sommarlovet. Men nu känner jag ändå att jag kan vara nöjd och med gott samvete välkomna dessa pirriga och nervösa elever till mig, mitt klassrum och årskurs 1.

Har iordningställt mycket av mitt material så att det bara är att plocka fram när området ska beröras i undervisningen.

Eftersom jag, som många andra lärare, möter elever med olika behov i min vardag så har jag beslutat att mitt schema ska ha stöd av bilder så att elever som ännu ej kan läsa kan känna igen ämnet på bilden som visas i anslutning till ämnesnamnet på tavlan. Jag kommer även att fotografera de personer som arbetar som resurs i min klass och de tillfällen de är med i klass kommer deras ansikte att synas i anslutning till schematillfället.


Dessa bilder är omålade så att du själv kan måla i de färger du själv önskar. Det finns även en tjej som gestaltar alla ämnen. Klicka på bilden så kommer du till mappen på GoogleDrive där jag laddat upp bilderna.

Om du som pedagog skulle vara intresserad av att använda mina bilder till ditt eget schema är du fri att ladda ner och använda dessa. Det enda krav jag har är att du ej tar bort min "märkning" på mina bilder. Om du skulle vilja dela med dig av bilderna vidare till andra lärare så vill jag även att du länkar till mig så att de kan hämta sitt material här från mig.

Jag kommer undan för undan att lägga upp mer och mer egenproducerat material här på bloggen som kommer att vara fritt att använda för den som önskar Dessa kommer att bland annat läggas under fliken Gratis undervisningsmaterial.

/Erika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar